Groep 3

In groep 3 neemt Ben Bus ons mee op reis langs allerlei thema's. Tijdens de leeslessen leren we steeds meer letters, zodat we al snel echte boeken kunnen lezen. Daarnaast is er veel aandacht voor de woordenschat, de mondelinge communicatie, het begrijpend luisteren, de woordenschat en voor wereldoriëntatie. We krijgen antwoorden op echte leervragen als: 'waarom zit er prik in limonade' en 'waarom zitten er ribbels op een fietsband.'

Schrijven doen we aan de hand van de methode 'handschrift.'  Deze methode sluit goed aan bij de motorische ontwikkeling van de kinderen en legt een goede basis voor een goed leesbaar handschrift.

Rekenen doen we met de methode 'Pluspunt.'

Wilt u weten wat er allemaal aan bod komt, klik dan eens op deze link (deze verwijst naar de links op onze website waar alles over het rekenonderwijs bij ons op school is terug te vinden).

Ook volgen we met de hele school de lessen van Kwink, zodat we steeds wijzer worden op sociaal- emotioneel gebied en lessen Engels aan de hand van liedjes.

Dit alles, samen met de lessen voor muzikale, creatieve en bewegingsvolle activiteiten, zorgen ervoor dat wij aan het eind van groep 3 klaar zijn voor weer een stapje verder.