Ons team

Leerkrachten

Leerkrachtondersteuners

Directie

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Elke Ottenheijm

Leerkracht

Als kleuter zei ik altijd al dat ik later juffrouw wilde worden. Ik had thuis mijn grote voorbeeld zitten, mijn moeder. Toen ik iets ouder was en ooit een dag vrij had van mijn school, ging ik op die vrije dag met mijn moeder mee naar haar werk. Ik mocht met kleine groepjes werken en genoot echt van die dagen. Ook was ik altijd blij wanneer ze schriftjes mee naar huis nam ‘Laat mij ze maar nakijken’ zei ik dan. Mijn moeder was er wel blij mee want wat deed ik dat precies. Ik wist dat ik minimaal de Havo moest afronden om daarna naar de PABO te mogen. Gelukkig lukte me dat prima en mocht ik na het behalen van mijn diploma naar de PABO (de Kempel). Vanaf het eerste jaar dat ik studeerde aan de PABO, mocht ik stagelopen. Ik vond het echt megaleuk en genoot van mijn studie maar zeker van de stagedagen. Na het behalen van mijn diploma mocht ik op mijn stageschool de Kersentuin in Mierlo komen werken. Daar heb ik ruim 10 jaar, met veel plezier, lesgegeven. In het schooljaar van 2017-2018 ben ik komen werken op de Dirk Hezius. Inmiddels heb ik zowel de kleuters, middenbouw en bovenbouw lesgegeven en ik moet zeggen dat ik elke leeftijden geweldig vind.   

Zelf woon ik in Sterksel, samen met mijn man Sander en mijn 4 kinderen Gus, Pip, Mas en Pom. 

Ester Beernink

Leerkracht

Na jaren te hebben gewerkt als illustrator, wilde ik mijn passie voor het jonge kind verder uitbreiden.

Ik ben daarom in 2009 gestart met de pabo.
Zo ben ik me gaan focussen op mijn droom; werken met het jonge kind en mijn tekentalent inzetten om visueel makkelijk te communiceren.

Inmiddels ben ik al heel wat jaartjes werkzaam op de Dirk Heziusschool. Op deze mooie school voel ik me thuis en leef ik mijn droom. Ik geniet ervan als kinderen ’s morgens stralend binnenwandelen en fluitend weer naar huis gaan en niet bewust zijn van wat ze allemaal geleerd hebben. Ik hou van de open en eerlijke houding van kinderen. Ik vind het daarom belangrijk dat kinderen een fijne en veilige werksfeer wordt geboden, zodat kinderen volop in ontwikkeling kunnen komen en zo leren waar hun talenten liggen.

Ik werk 3 dagen op school, zo kan ik op de andere 2 dagen aandacht besteden aan mijn gezin met 2 pubers, en heb zo ruimte voor het tekenen, lekker wandelen, lezen, etc. Zo blijf ik een vrolijke juf.

Tineke van Eerd

Leerkracht

De liefde voor het onderwijs heb ik altijd al in me gehad.
Juf, dat wilde ik worden. In augustus 2002 kreeg ik – een van oorsprong echte Heezerse – een baan aangeboden op deze mooiste school van Heeze.
De verwondering en openheid van het jonge kind, brengen dagelijks weer een lach op mijn gezicht.
Samen kunnen we alles, de titel van een boek van Ingrid en Dieter Schubert: laten we
samen gaan voor weer een fantastisch schooljaar!  

Lezen, wandelen, reizen en gezellige uitjes met vrienden en familie, dat is waar ik in mijn vrije tijd van geniet. 

Charlotte Eijsermans

Leerkracht

Van kleins af aan weet ik al dat ik juffrouw wil worden.

Om mijn doel te bereiken heb ik de opleiding onderwijsassistente gevolgd in ’s Hertogenbosch en ben ik in 2018 afgestudeerd aan Hogeschool de Kempel in Helmond. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en thuis voelen bij mij in de klas.
Ik probeer iedere dag het beste uit de kinderen te halen en de positieve sfeer in de klas te stimuleren.

Ik zeg altijd ‘Niemand kan alles, iedereen kan iets’. 

Carlijn van de Ven

Leerkracht

Yvonne van Nispen

Leerkracht

Ik ben een actieve zwemster en al op jonge leeftijd ben ik gaan assisteren bij het geven van zwemlessen. Hierdoor ben ik enthousiast geworden over het lesgeven en wist ik dat ik juf wilde worden.  Een jaar na mijn afstuderen op ‘De Kempel’ in Helmond, ben ik op de Dirk Hezius terecht gekomen en daar werk ik alweer sinds augustus 1999. 

Ik vind het erg belangrijk om alle leerlingen zoveel mogelijk op hun eigen niveau aan te kunnen spreken en zoek hierbij telkens weer uitdagende werkvormen. 

Ik leer de kinderen een zelfstandige en actieve houding aan, waarbij ze zelf ook aangeven wat ze nog niet weten of begrijpen en dus willen leren. 

Individueel, samen met andere leerlingen en/of met mij komen ze dan tot de oplossing. 

 De kinderen zien stralen bij hun succeservaringen… dat is waar ik mijn energie uithaal. 

Eddie Arts

Leerkracht

Ik werk sinds 2001 in het onderwijs. Eerst voor de klas in Eindhoven en later op de Dirk Hezius. In al die jaren heb ik verschillende groepen gehad. In de midden en in de bovenbouw. Daar heb ik met plezier gezien hoe kinderen een eigen individu worden. De school is een plek waar kinderen en volwassenen zich ontwikkelen. Het geeft mij veel voldoening om te merken dat ik aan deze groei mag meewerken. 
 
In de klas vind ik veiligheid belangrijk. Een fout mag iedereen maken als je daarvan leert. Ook is het belangrijk dat we iedere dag een keer hebben kunnen lachen. Dit kan door een flauwe mop, of door het leren van een handigheidje, waarmee de kinderen de ouders eindelijk eens een keer te slim af kunnen zijn. 

Samantha Claassens

Leerkracht

Als klein meisje wist ik al dat ik later juf wilde worden en zo geschiedde! Eerst heb ik de opleiding onderwijsassistent gevolgd en daarna de PABO. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in de onderbouw, de middenbouw, de bovenbouw en het speciaal basisonderwijs.  

Sinds 2020 werk ik op de Dirk Hezius. Eerst als vervanger en inmiddels ben ik vaste leerkracht bij ons op school. In de klas vind ik het belangrijk om een veilige en positieve sfeer te hebben. Ieder kind is uniek en hoort gezien en gehoord te worden. Door samen met de kinderen plezier in het leren te beleven en hen te begeleiden in hun ontwikkeling, haal ik iedere dag plezier uit mijn werk! 

Sandra Schook

Leerkracht

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Helmond en sindsdien ben ik werkzaam voor stichting Eenbes.
Ik vind het erg leuk dat ik op de Dirk Hezius mag werken. Een fijne school, leuke collega’s, betrokken ouders en hele lieve kinderen waar ik dan ook met heel veel plezier werk.   

Iedere groep heeft zijn eigen charme. Ook ieder kind is anders en dat maakt het werk zo leuk en afwisselend.  

Wat ik belangrijk vind is dat de kinderen met een goed gevoel naar school gaan, dat zij zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Ieder kind is uniek en mag er zijn.  
 

Sandra Linssen

Leerkracht

Sinds 1996 werk ik met veel plezier en enthousiasme op de Dirk Hezius school. In de loop der jaren heb ik lesgegeven in alle groepen. Iedere leeftijd heeft zijn eigen charme. Ook is ieder kind anders en dat maakt het werk zo leuk en afwisselend. 

Het werken met kinderen geeft mij energie. Goed luisteren en kijken naar kinderen vind ik heel belangrijk. Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn en zich vanuit een veilige basis optimaal kunnen ontplooien. 

Ook geef ik Rots en Water training in groep 2,3, 5 en 6. Dit is een sociale weerbaarheid training waarbij kinderen vanuit een fysieke invalshoek (actie, spel, zelfverdediging) mentale en sociale vaardigheden leren. 

Suzan Valkenburg

Leerkrachten

Hallo! Ik ben Suzan Valkenburg en woon samen met mijn vriend en onze 2 kinderen in Geldrop.  

In mijn vrije tijd ga ik heel graag de wereld ontdekken, lekker eten, wandelen, festivals bezoeken en regelmatig uitstapjes met vrienden maken.

Wat ik héél belangrijk vind in het onderwijs is dat iedereen op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt en dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt in de klas én op school. Ik probeer regelmatig te wisselen met werkvormen zodat het voor iedereen passend is. Ook is een positieve mindset heel belangrijk en daar steek ik veel tijd in tijdens het geven van onderwijs. Je bent op school om te leren, dus maak fouten en leer.  

Het contact met de kinderen, collega’s maar vooral ook met de ouders is erg belangrijk zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Samen zorgen wij voor de groei van het kind. Iedereen uniek, samen sterk! 

Marcel Sijmons

Leerkracht

Sinds het schooljaar 2014-2015 ben ik werkzaam op onze school en sta sindsdien in groep 7 en vanaf schooljaar 2022-2023 voor groep 8.  

Mijn motto is “Play, learn en grow together”. Samen als groep spelen, leren en groeien naar unieke personen die zich in de toekomstige maatschappij verder kunnen ontwikkelen. 

Samen met alle leerkrachten en ondersteunend personeel zorg ik ervoor dat onze kinderen zich in een veilige leeromgeving omgeving kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau. 

Femke Jacobs

Leerkracht

Cheryl Lautenbag

Onderwijsassistent

Sinds schooljaar 2021-2022 ben ik werkzaam als onderwijsassistente bij de Dirk Hezius. Wat deze functie zo leuk maakt is dat ik met heel veel verschillende kinderen en collega’s mag werken. Denk hierbij aan ondersteuning in de klas, met een groepje of individueel.

Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter.

Frans Donkers

Congiërge

Marlies Jacobs

Administratief medewerkster

Danielle van Gorp

Intern Begeleider

Sinds schooljaar 2022-2023 ben ik op de Dirk Hezius gestart als Intern Begeleider.
Na jaren in vaste dienst, werk ik inmiddels al heel wat jaren als interim op scholen in het regulier en speciaal basis- en voortgezet onderwijs.
Hier heb ik
mijn inmiddels ruime expertise als leerkracht en IB-er mogen delen en vergroten.
Ik denk oplossingsgericht, ga graag op zoek naar de oorzaak achter zichtbaar gedrag en geloof in dat wat wél kan.
Met het kind vanuit vertrouwen en welbevinden op zoek naar wat werkt.
En dat kan alleen met de
collega’s en ouders, die het kind het allerbeste kennen.
Samen op zoek naar de meest passende route om tot ontwikkeling te komen, want een weg is er altijd.
 

Annelies Mol

Directeur

Sinds september 2021 ben ik directeur van Brede School Dirk Hezius. 

Hiervoor heb ik 17 jaar lang in Venlo-Blerick gewerkt. Hier heb ik mij mogen ontwikkelen van leerkracht tot teamleider.

In juni 2021 heb ik de opleiding voor schoolleider Vakbekwaam afgerond. Met deze mooie opleiding in mijn rugzak heb ik mij ontwikkeld tot een volwaardig schoolleider.  

Het team op Dirk Hezius kan omschreven worden als een betrokken, enthousiast en kundig team. Samen met de ouders willen zij het beste uit de kinderen halen. 
Als directeur wil ik, samen met dit team, verder bouwen aan kwalitatief sterk onderwijs, waarbij het kind én de leerkracht centraal staat. 

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.