Yvonne van Nispen

Leerkracht groep 4

yvonne.vannispen AT eenbes DOT nl

Ik ben Yvonne van Nispen-Roijakkers.

Ik ben een actieve zwemster en al op jonge leeftijd ben ik gaan assisteren bij het geven van zwemlessen. Hierdoor ben ik enthousiast geworden over het lesgeven en wilde ik meer. Nadat ik als tiener mijn opleiding om zwemles te geven had afgerond, was het voor mij een uitgemaakte zaak… juf worden… dat is wat ik wil.

Een jaar na mijn afstuderen op 'De Kempel' in Helmond, ben ik op de Dirk Hezius terecht gekomen en daar werk ik alweer sinds augustus 1999.

Jarenlang ben ik te vinden geweest in groep 1/2 en na 5 jaar groep 3 is groep 4 nu mijn plek geworden.

Ik vind het erg belangrijk om alle leerlingen zoveel mogelijk op hun eigen niveau aan te kunnen spreken, en zoek hierbij telkens weer uitdagende werkvormen.

Ik leer de kinderen een zelfstandige en actieve houding aan, waarbij ze zelf ook aangeven wat ze nog niet weten of begrijpen en dus willen leren.

Individueel, samen met andere leerlingen en/of met mij komen ze dan tot de oplossing.

Voor mij is het lesgeven iedere dag genieten…. de kinderen zien stralen bij hun succeservaringen… dat is waar ik mijn energie uithaal.