Tineke van Eerd

Leerkracht groep 1-2 B

tineke.vaneerd AT eenbes DOT nl

De liefde voor het onderwijs heb ik altijd al in me gehad. Juf, dat wilde ik worden. Via basisschool Merlebos en het Strabrecht College in Geldrop, studeerde ik in 2002 af aan de Fontys PABO in Eindhoven. In augustus 2003 kreeg ik – een van oorsprong echte Heezerse - een baan aangeboden op die pittoreske school in Heeze: Dirk Hezius.

Elke dag in mijn groep 1/2 brengt verrassingen en ontelbare leermomenten. Jonge kinderen zijn spontaan, beweeglijk, vragen je aandacht en zijn verwonderd. We leren – bij de kleuters veelal spelenderwijs en ontdekkend - van en met elkaar in een veilige, sfeervolle omgeving waarin we onszelf mogen en kunnen zijn. Steeds weer een trapje verder op de ladder, op zoek naar ieders talent.

In mijn vrije tijd geniet ik van creatief bezig zijn, oppassen op mijn nichtjes en neefje, uitstapjes met vrienden en vlieg ik regelmatig voor een weekendje weg naar een Europese stad.

Ik lees graag en ben dol op het voorlezen van prentenboeken. Ingrid en Dieter Schubert hebben een boek geschreven waarin beer en egel een bever helpen met het bouwen van een burcht. Zo is het ook in het onderwijs: zonder samenwerken tussen kinderen en met ouders en collega’s, kunnen we niet aan iets moois bouwen, maar samen, ja, ‘samen kunnen we alles’.