Henriette Scheepers

Leerkracht groep 3

henriette.scheepers AT eenbes DOT nl

In 1980 ben ik als juf begonnen in de 1ste klas (groep 3). Dit heb ik toen een jaar of zes gedaan. Toen de kinderen klein waren ben ik een tijd thuis geweest. Ik had het gevoel dat het wel voldoende was om voor de kinderen te zorgen en thuis te werken op ons agrarisch bedrijf.

Maar het bleek dat, toen de kinderen weer naar school gingen, ik het werken op school toch miste. Ik ben weer gaan vervangen en zo ben ik er weer ingerold. In 2002 ben ik weer vast begonnen op de Bergerhof/Kindcentrum de Parel in een kleutergroep. Ik heb de laatste jaren veel in de onderbouw gewerkt. Dit jaar werk ik op maandag en dinsdag op basisschool Dirk Hezius in groep 1-2A, waar ik me meteen al prima thuis voel.

Ik vind het belangrijk om een goede band op te bouwen met leerlingen en houd van een gezellige sfeer.  Als je een fijne, veilige plek kunt bieden komen kinderen sneller tot ontwikkeling. Als die basis er is worden kinderen vanzelf enthousiast en willen ze nieuwe dingen leren en ontdekken! En die vrolijke, enthousiaste kinderen geven mij ontzettend veel energie.