Ester Beernink

Leerkracht groep 1-2 A

ester.beernink AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Ester Beernink

Ik ben getrouwd en woon in Eindhoven met 2 schatten van kinderen.

Ik ben creatief en houd van (voor)lezen en knutselen, in mijn vrije tijd teken ik graag!

Sinds 2013 werk ik voor de stichting Eenbes. Als groepsleerkracht heb ik op verschillende basisscholen gewerkt, met name in de onderbouw. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in het volgen en begeleiden van de ontwikkeling van het jonge kind.

Dit schooljaar sta ik op woensdag, donderdag en vrijdag voor groep 1-2a op de Dirk Hezius school. Op deze dagen mag ik genieten van al die vrolijke gezichtjes, gezellige verhalen en levendige fantasieën van de kinderen in mijn groep. Juf Henriette en ik wisselen elkaar af.

Het mooie aan dit beroep is dat ik onderdeel mag zijn van de ontwikkeling van kinderen. Ik zoek daarbij altijd naar een creatieve manier om verbinding te maken tussen het kind en de leerstof. Daarbij is het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in de klas om zo tot leren te komen. Als leerkracht draag ik daaraan bij door leerlingen te laten voelen dat ze gezien en gehoord worden en door een fijne sfeer te creëren in de klas waardoor kinderen met plezier naar school komen en fluitend weer naar huis gaan. Ik geniet als kinderen trots zijn op zichzelf wanneer ze iets nieuws hebben geleerd. De eerlijkheid en onbevangenheid van kinderen maakt dat ik iedere dag weer met veel plezier naar mijn werk ga.

Goed contact met ouders is belangrijk in het volgen van de ontwikkeling van het jonge kind. We doen het immers samen. Ik vind het daarom ook prettig als ouders regelmatig binnenkomen, voor vragen of gewoon om even bij te kletsen!