Carla van Herten

Leerkracht groep 3

carla.vanherten AT eenbes DOT nl

Hallo, mijn naam is Carla van Herten.

Al snel na mijn afstuderen in 1998 ben ik op basisschool Dirk Hezius gaan werken. Drie dagen in groep 1/2 en 2 dagen in groep 6. De jaren daarna heb ik ervaring opgedaan in verschillende groepen, variërend van groep 1/2 tot en met groep 8. Op dit moment werk ik in groep 3.

Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen de mogelijkheid krijgen om zich optimaal te ontwikkelen: cognitief maar ook sociaal emotioneel. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat de kinderen goed in hun vel zitten en dat er in de klas een goed pedagogisch klimaat is, waarin de kinderen geprikkeld worden om hun eigen talenten te ontwikkelen.

Kinderen leren van de leerkracht maar ook van elkaar. Tijdens de lessen maak ik daarom gebruik van coöperatieve werkvormen. Zo moeten de kinderen soms in tweetallen een opdracht maken of in viertallen een gesprek voeren.

Sinds een paar jaar ben ik, coördinator meer en hoogbegaafdheid. Aangezien ik vind dat ik mezelf ook moet blijven ontwikkelen volg ik hiervoor cursussen en workshops.

Naast school ben ik druk in mijn gezin en heb ik een heleboel hobby's, zoals lezen, zwemmen, tennissen, creatief bezig zijn en gezellig samen ergens een hapje eten. En uiteraard is het altijd leuk om met mijn vriend Nick en zoon Finn erop uit te gaan.