Streetwise

Donderdag 15 juni hebben we met de hele school mogen genieten van alle verkeersactiviteiten van Streetwise.

Streetwise is een onderwijsprogramma dat wordt aangeboden door de ANWB.

 

De groepen 1 en 2 leerden in het onderdeel 'toet toet' (gevaarlijke) verkeersgeluiden te herkennen en  ze oefenden met oversteken. Daarnaast leerden ze waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

 

De groepen 3 en 4 leerden in het onderdeel 'blik en klik' wat je zelf kan doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Ze leerden onder andere veilig over te steken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook begrijpen ze waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. Door middel van de iCheck voerde de leerkracht een indicatieve oogmeting uit.

 

De groepen 5 en 6 leerden in het onderdeel 'hallo auto' over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken kwamen in deze les aan bod.

 

De groepen 7 en 8 trainden in het onderdeel 'trapvaardig' de praktische fietsvaardigheid. Ze fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Hierin kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook reden ze met een zware rugtas op, dit als voorbereiding op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Tevens was er een Bike Check (fietscontrole) en mochten ze als afsluitend onderdeel op een elektrische step rijden.

 

De kinderen hebben erg genoten van deze ochtend en hebben veel geleerd.

 

 

Bekijk de foto's van

Streetwise

Om de foto’s uit het album te bekijken, dient u eerst hier een wachtwoord in te voeren. Alle ouders hebben van ons een wachtwoord gekregen. Heeft u geen wachtwoord? Stuur ons een e-mail.