First Lego League project groep 3

Deze week heeft groep 3 het First Lego League Junior project rondom water (Aqua Challenge) afgesloten met een fantastische presentatie.

 

Nadat zij zich verdiept hadden in hoe het water in de kraan komt en wat er daarbij mis kan gaan zijn ze naar een presentatie van de gemeente Heeze/Leende geweest over het afkoppelen van het regenwater van de riolering en wat je thuis kunt doen om te zorgen dat regenwater beter wegloopt.

Daarna hebben de leerlingen zich verdiept in het programmeren van LEGO en bedacht hoe een oplossing voor een probleem bedacht kon worden.

 

De leerlingen bedachten van alles, zoals: een zeezeef om plastic uit de oceaan te vissen, een onderwatervliegtuig dat een lek in een zwembad kan opsporen, een vliegende wc, een zwembadstofzuiger en een vliegtuig dat deeltjes neerstrooit, waardoor water ijs wordt en je vaker kunt schaatsen.

In de speelzaal namen de ouders, alle leerlingen en andere geïnteresseerden een kijkje en iedereen was erg onder de indruk van de knutselwerkjes, geprogrammeerde LEGO en de presentatie van alle groepjes.

Lego Club, Stoere Dolfijnen, Lego Team, BFF's en Geniale Octopussen: geweldig gedaan!

Bekijk de foto's van

FLL

Om de foto’s uit het album te bekijken, dient u eerst hier een wachtwoord in te voeren. Alle ouders hebben van ons een wachtwoord gekregen. Heeft u geen wachtwoord? Stuur ons een e-mail.