Links

Hieronder vindt u links naar onze methodes, naar websites om extra te oefenen met tafels, lezen, voorlezen, het maken van werstukken, etc.

Ook vindt u sites waar informatie te vinden is over de GGD, pesten, hoofdluis en echtscheiding.

Klik op de link om de pagina te openen.

 

Onze methodes en hun leerlijnen:

  • Kleuterplein: Onze methode bij de kleuters is kleuterplein. We vinden het heel belangrijk dat kleuters nog echt kunnen kleuteren, maar ondanks dat spelen voorop staat is het onderwijs niet vrijblijvend. De lessen hebben een heldere opbouw.
  • Lijn 3: onze methode aanvankelijk lezen voor groep 3. In deze methode komen de onderdelen lezen, woordenschat, mondelinge communicatie, begrijpend luisteren, begrijpend lezen, wereldoriëntatie
  • Taal actief leerstofoverzicht: onze methode voor taal en spelling in groep 4 t/m 8
  • Leeslink leerstofoverzicht: onze methode voor begrijpend lezen in groep 4 t/m 8
  • Pluspunt leerstofoverzicht: Vanaf schooljaar 2019-2020 starten we met deze nieuwe adaptieve en digitale rekenmethode in groep 3 t/m 7. Vanaf schooljaar 2020-2021 zal ook groep 8 met deze methode werken, zij werken dit schooljaar nog met een combinatie van Reken Zeker en de digitale verwerking hiervan in Gynzy Kids. Groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7
  • Groove me leerstofoverzicht groep 1 t/m 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8: we werken schoolbreed aan Engels aan de hand van actuele liedjes.
  • Handschrift leerstofoverzicht: onze schrijfmethode. Voor groep 1 en 2 zitten de doelen van deze methode spelenderwijs verwerkt in de thema's van 'Kleuterplein,' vanaf groep 3 wordt er gewerkt in schrijfschriftjes. Deze methode wordt stapsgewijs ingevoerd, langzaamaan zal de oude methode 'Pennenstreken' verdwijnen, momenteel wordt er t/m groep 6 met deze nieuwe methode gewerkt. Groep 7 en 8 werkt aan het ontwikkelen van schrijftempo en een eigen handschrift.

 

Tafels oefenen

 

Voorlezen is en blijft heel belangrijk! Natuurlijk voor de jongere kinderen, maar ook voor 10+ers.
Wilt u 10 gouden voorleestips, klik dan hier!

 

Werkstukken en/of spreekbeurten maken

 

Kindvriendelijke zoekmachines: 

www.datbedoelik.nl

www.8-12.info

www.meestersipke.nl

www.hetklokhuis.nl 

www.wikikids.nl

www.jouwzoekmachine.nl

 

Website met leuke en informatieve filmpjes: www.schooltv.nl/beeldbank

 

Echtscheiding

 

Hoofdluisbestrijding

 

GGD Zuid-Oost Brabant

 

Pesten

 

De VakantieBieb is er jaarlijks van 1 juni t/m 31 augustus!

 Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 a 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek. Deze zomer komt de Bibliotheek met een nieuwe editie, met meer jeugdtitels dan ooit. Voor ieder kind vanaf 6 jaar is er wat leuks te vinden.

Download de app vanaf 1 juni

De app is dit jaar al ruim voor de zomervakantie beschikbaar

Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl.

Het VakantieBieb-team wenst alle kinderen een goede leeszomer.

 

Ook is in deze periode de luisterbieb gratis geopend.